Iedereen van 17 jaar en ouder speelt mee bij de senioren. Dit betekent niet dat je automatisch wedstrijden speelt tegen spelers die veel jonger of ouder zijn dan jij. Uiteindelijk bepaalt iedere speler zelf met wie hij of zij een wedstrijd inplant. Bij het zoeken naar tegenstanders kan er ook worden geselecteerd op leeftijd.

Speelgebied

Je kunt bij de Tennis Games wedstrijden spelen door het hele land. Jij bepaalt als speler zelf hoe ver je bereid bent om te reizen voor het spelen van een wedstrijd. Er zijn altijd genoeg spelers in de buurt om een wedstrijd mee in te plannen.

Onderdelen

Er kan worden gespeeld in 3 verschillende onderdelen:
-Mannenenkel
-Vrouwenenkel
-Dubbel

Bij het dubbelspel wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Alle verschillende koppels (man-man, vrouw-vrouw, man-vrouw) spelen dus in dezelfde poule.

Klassen

Ieder onderdeel kent verschillende klassen (niveaus). Bij de senioren zijn dit de TG-3 t/m TG-8. Deze klassen komen overeen met de categorieën bij open toernooien. Speel je bij toernooien altijd in de categorie 7? Dan geef je je bij Tennis Games dus op voor de TG-7. Ben je beginner en heb je niet eerder wedstrijden gespeeld? Dan speel je mee in de TG-8.

Wedstrijdperiode

Iedere wedstrijdperiode duurt één kwartaal.
Q1: 1 januari t/m 31 maart.
Q2: 1 april t/m 30 juni.
Q3: 1 juli t/m 30 september.
Q4: 1 oktober t/m 31 december.

Vanaf 2024 geldt dat aan het eind van het kwartaal een klein gedeelte aan de bovenkant van de ranglijst promoveert naar één hogere TG-klasse en een klein gedeelte aan de onderkant van de ranglijst degradeert naar één lagere TG-klasse.

Gedurende een wedstrijdperiode (kwartaal) kunnen er dus continu nieuwe spelers/koppels instromen.

Zie ook: Uitleg Tennis Games App