Tennis Games op de vereniging

U heeft als tennisvereniging een belangrijke rol bij de Tennis Games. Veel deelnemers geven als thuislocatie hun eigen tennisclub op. Dit betekent dat zij alle thuiswedstrijden spelen op hun eigen tennisclub. Ook bij uw vereniging zullen er leden zijn die graag wedstrijden willen spelen voor de Tennis Games op uw tennispark. Ze zullen mogelijk vragen banen beschikbaar te stellen om deze wedstrijden te kunnen spelen.

Veel beter zou het zijn als u dit voor bent en zélf de Tennis Games introduceert op uw vereniging. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is de leden toestemming geven om Tennis Games wedstrijden te spelen op het tennispark. U bepaalt zelf wanneer en in welke mate dat gebeurt. Iedere vereniging die meedoet aan de Tennis Games zal de positieve gevolgen hiervan ervaren.

 1. Ledenbehoud
  Tennissers die wedstrijden spelen blijven vaak langer lid van een vereniging. Tennis Games is een laagdrempelige manier om wedstrijden te spelen met een hoge mate van zeggenschap en flexibiliteit bij de leden. Als er een wedstrijd voor de Tennis Games op uw park wordt gespeeld, is er altijd één speler lid van de vereniging.

 2. Gezelligheid en reuring op het park
  Spelplezier en gezelligheid zijn voor veel mensen de belangrijkste drijfveren om te tennissen. Hoe meer leden meedoen met de Tennis Games, hoe meer mensen op het tennispark aanwezig zullen zijn. Het zal zorgen voor meer levendigheid en gezelligheid, ook op dagen waarop er geen toernooien of reguliere competities zijn. Een belangrijke factor bij het werven en behouden van leden.

 3. Extra aanbod voor de leden
  Met de Tennis Games vergroot de vereniging het aanbod naar de leden. Naast het vrij spelen, de competitie en de toss-avond, is de Tennis Games een extra service waar de vereniging relatief weinig voor hoeft te doen. Maar misschien nog wel belangrijker: de vereniging biedt de leden een vorm aan van wedstrijden spelen die naadloos aansluit op de wensen van de hedendaagse tennisser.

 4. Baromzet
  Een wedstrijd spelen zonder een versnapering na afloop is in de tennissport haast ondenkbaar. Net als bij competities en toernooien zal de baromzet stijgen wanneer er Tennis Games wordt gespeeld bij uw vereniging. Daarnaast zullen mensen langer op het park blijven hangen en zullen er toeschouwers op de wedstrijden afkomen (bekenden, familie, vrienden, andere leden).

Tennisbanen ter beschikking stellen

U bepaalt als vereniging zelf wanneer en hoeveel banen beschikbaar zijn voor de Tennis Games. Zo kunt u op rustige avonden of bepaalde dagdelen meer ruimte bieden voor wedstrijden dan op piekmomenten. Te denken valt bijvoorbeeld aan vaste Tennis Games avonden, een vaste Tennis Games baan of vaste tijdsloten waarin duidelijk is of en hoeveel banen er beschikbaar zijn voor Tennis Games.

Daarnaast moet worden bepaald hoe lang een baan mag worden gebruikt voor het spelen van een Tennis Games wedstrijd. In tegenstelling tot competitie en toernooien kunt u ervoor kiezen om een tijdslimiet per wedstrijd te hanteren (bijvoorbeeld één of meerdere afhangmomenten). Zo weet u precies hoe lang de baan maximaal bezet is en kunnen andere leden aansluitend de baan afhangen. 

Welk beleid u als vereniging ook voert, we adviseren een duidelijke werkwijze te communiceren naar uw leden. Zo weten zij precies op welke dagen en tijden er mogelijkheden zijn om Tennis Games wedstrijden te spelen en welke regels er worden gehanteerd op de vereniging.

Tennisbanen afhangen

Als duidelijk is wanneer en op welke manier uw vereniging ruimte biedt voor de Tennis Games, is de volgende vraag hoe de banen het beste kunnen worden afgehangen. Bij sommige digitale afhangsystemen kunnen leden al eenvoudig zelf afhangen met een introducé. Wellicht is het mogelijk om in het systeem een extra keuze toe te voegen, zodat leden zelf een baan kunnen reserveren onder de naam ‘Tennis Games’.

Tennis Games coördinator

U kunt er voor kiezen om het afhangen van banen voor Tennis Games wedstrijden te laten verlopen via een coödinator. Het is dan wel van belang dat degene die u aanwijst als Tennis Games coödinator ook banen kan reserveren in het afhangsysteem. Alle leden die een baan willen vastleggen voor de Tennis Games kunnen dan contact opnemen met de coördinator, waarna diegene de baan afhangt. Deze coördinator weet precies wat er wanneer mogelijk is en heeft een goed overzicht op alle Tennis Games wedstrijden die worden gespeeld.

Vragen

Als u vragen of opmerkingen heeft over het opstarten en organiseren van de Tennis Games bij uw vereniging, dan kunt u mailen naar vragen@tennisgames.nl. We zullen uw bericht zo snel mogelijk beantwoorden.